Tybring Gjedde: – Innvandrere må selv ta initiativ

 
Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde (bildet) mener innvandrere bør lese norske bøker og la barna se på norsk barne-TV.

Tirsdag skrev Nettavisen ditt Oslo om undersøkelsen som viser at ni av ti nordmenn mener innvandrerne selv har skylden om de er dårlig integrert. Tallene er hentet fra en rapport utformet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

I artikkelen sier fungerende analysesjef i IMDi, Benedicte Falch-Monsen:

– Innvandrere kan jo ikke delta verken i arbeidslivet eller på andre arenaer, hvis de ikke slipper til.

– Kunnskapsløst
Nå reagerer Frps Christian Tybring-Gjedde på uttalelsen.

– Uttalelsen viser så grunnleggende mangel på kunnskap om ulike innvandrermiljøer at hun umulig kan være kvalifisert til jobben hun er satt til. Man må spørre seg hvor analysesjefen henter sin informasjon og om hun i det hele tatt har kontakt med mennesker som bor i områder hvor innvandrere utgjør en stor andel av befolkningen, sier han til Nettavisen. 

Tybring-Gjedde legger til at innvandrerne selv også må ta mer initiativ. Han henviser til en knippe med råd som han og partikollega Per Willy Amundsen kom med i 2011. Her oppfordret de blant annet innvandrerforeldre å la barna se på norsk barne-TV.

– Hvor er det innvandrere ikke slipper til? På foreldremøtene, i idrettslagene, på dugnadene. Hva om innvandrerforeldre utviste litt eget initiativ?