Utrops 15 mest leste i 2014

 
Foto: Claudio Castello
Her lister vi de 15 mest leste artikler på utrop.no. Enkelte artikler har hatt hele 1800 delinger på Facebook. 

Utrop kårer 100 mannlige forbilder
En jury har kåret 100 minoritetsmenn i Norge som har gjort seg bemerket i samfunnet. – Forbilder er viktige for innvandrerungdom, sier jurymedlem Wasim Zahid.

Historisk 17. mai-feiring i Mogadishu
Et femtitalls norsk-somaliere feiret Grunnlovsdagen i Somalias hovedstad.

Farrah mot strømmen
Farrah Ghazanfar trakk seg fra et arrangert ekteskap – på selveste bryllupsdagen. Nå ønsker 45-åringen å inspirere innvandrerfamilier til å motstå presset fra miljøene og heller la barna velge livspartner.

Skuespiller Daud Mirza er død
Skuespiller Daud Mirza er død, 44 år gammel.

Klima-doktoren
Fra en oppvekst på Stovner med far som var fabrikkarbeider og mor som jobbet i barnehage, har medisinstudent Usman Mushtaq (25) svingt seg mot internasjonale høyder allerede i studietiden.

Norsk-eritreer i Kongens klær
For Danat Tekie (19) var det ingen tvil. Hun ville prøve et år i H.M. Kongens Garde.

Frp-leder: – Islam er en ideologi basert på vold og rasisme
I et innlegg i Budstikka kommer leder i Asker Frp med kraftige karakteristikker av islam. På Facebook kaller han profeten Mohammed for en “pedofil massemorder”.

Få henter ektefelle fra opprinnelseslandet
Færre og færre unge henter ektefelle fra foreldrenes hjemland, ifølge tall fra SSB. – Dette gjelder særlig dem som har høyere utdanning, sier Farrah Ghazanfar fra IMDI. For ekteparet Farid og Gilan Omer var det aldri noen tvil: de valgte hverandre på grunn av kjærligheten.

Åpent brev til Sara Azmeh Rasmussen
I det øyeblikket du gjennomførte en sitt-ned-aksjon mot Schibsted, satte du konsernets ledelse i samme bås som islamistene. Når du river det norske passet som symboliserer norsk statsborgerskap, setter du hijaben og det norske passet i samme bås.

Kastet ut etter 26 år i Norge
Beate Gundelach (39) og barna opplevde sitt livs mareritt da deres ektemann og far ble sendt til Mogadishu i Somalia etter 26 år i Norge.

Lovlig ambisiøs
Sundeep Singh (25) setter seg skyhøye mål. Men han mener sikhismen gjør ham god på bunnen.

Konvertitt – en fremmed i alle miljøer
Da jeg konverterte til islam, visste jeg at jeg kom til å møte mye motbør og skepsis, og sannsynligvis heller lite forståelse. Men jeg forventet at dette skulle komme fra ikke-muslimer, skriver Ann Elin Ayah Eilefsen i dette innlegget.

Jeg blir aldri etnisk norsk
Jeg har foreldre fra utlandet, én bror fra innlandet, og to fra hvert sitt sted på kontinentet Afrika. Afrika er på utsiden, Norge på innsiden. Så når kan jeg kalle meg nordmann?

Kjemper for drømmen
Ståldama Rama Jamas dager starter grytidlig og er hektiske fra første sekund. Livet hennes har vært en kamp mot tiden siden hun ble aleneforelder – da startet ferden hennes mot et liv med utdannelse.

Fikk voldstrusler etter “negerk#k”-kommentar
Nordlandsmannen som kom med en grov kommentar om den ebolasyke legen Silje Lehne Michalsen på Facebook, har selv fått trusler på nett.