Kongen besøkte Deichmanske bibliotek

Nederlandske og norske kongelige var på plass under onsdagens seminar om ytringsfrihet og ytringsansvar på Bjørvika.
Foto: Simen Løvberg Sund/Det kongelige hoff
Unge samfunnsstemmer møttes til seminar og debatt på Deichman Bjørvika onsdag formiddag.
2Shares

Under arrangementet som offentlige myndigheter, den nederlandske organisasjonen TMI (Too Much Information) og den norske kampanjen Stopp hatprat står bak kom Deres Majesteter Kong Harald, Dronning Sonja, Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima, ifølge kongehuset.no.

Amanda Anvar, ungdomsambassadør i Stopp Hatprat-kampanjen, var en av de unge som delte sine tanker om ytringsfrihet og konsekvensene av hatytringer på nett.

Ungdomsambassadør Amanda Anvar fra Stopp hatprat åpnet seminaret.
Foto : Simen Løvberg Sund/Det kongelige hoff

Deltakere fra ulike interesse- og ungdomsorganisasjoner, deriblant ungdomspartiene, møttes for å diskutere ytringsfrihet og bekjempelse av hatefulle ytringer i dagens digitale samfunn.

Tidligere nyhetsanker Mah-Rukh Ali var moderator for seminaret, som ble avsluttet av kulturminister Anette Trettebergstuen.

– Vi lever i en kompleks verden og må vise respekt for hverandres ulikhet. Det er helt avgjørende at vi lærer hvordan vi kan uttrykke våre forskjeller åpent i diskusjon – ved hjelp av ord, ikke vold, understreket Kong Harald og berømmet det nederlandske kongeparets innsats for å holde møter og lytte til aktører med ulike ståsted, sa Kongen i talen.