Trekker forslaget om tiggeforbud

Forsatt lov å stå med koppen, etter at regjeringen velger å trekke hele lovforslaget om nasjonalt tiggeforbud.
Foto: Sindre Sverdrup Strand
Etter at Senterpartiet trekker sin støtte, velger Høyre/Frp-regjeringen å trekke hele lovforslaget om forbud mot tigging.
0Shares

Forslaget om tiggeforbudet har allerede høstet betydelig internasjonal oppmerksomhet. Flere av artiklene i internasjonale medier er negativt vinklet og vektlegger at forslaget ikke hører hjemme i et såpass velberget land som Norge.

– Vi registrerer at Senterpartiet har valgt å trekke sin støtte til et nasjonalt tiggerforbud, som tydeligvis var svært viktig for dem å få gjennomført da saken om lokalt tiggerforbud ble behandlet i Stortinget, går det frem i en skriftlig kommentar fra statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) til VGNett.

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen understreker at det ikke er aktuelt for Senterpartiet å gå inn for et nasjonalt tiggerforbud selv om forslaget endres.

– Nei, det er ikke aktuelt. Hovedproblemet med forslaget er rett og slett at det ikke skal være lov å hjelpe folk, det å tigge er bare et annet ord for å be om hjelp, sier han til VGNett.

Opposisjonen i jubel
Opposisjonspartiene på Stortinget uttrykte torsdag glede over at regjeringen ble stående alene om å ville innføre et nasjonalt forbud mot tigging.

– SV er glade for at Senterpartiet ikke lenger støtter regjeringens forslag om å kriminalisere tigging og gode gjerninger. Det gir håp om et samfunn som viser raushet og toleranse for mennesker som lever vanskelige liv i nød og fattigdom, sier Lysbakken til NTB.