Storhaug beklager

Statsminister Erna Solberg besøkte 24. februar moskeen ICC. Det fikk det til å koke over for Hege Storhaug, informasjonsleder i Human Rights Service
Foto: Statsministerens kontor
Hege Storhaug beklager at hun brukte ordet "kultursvik" om Erna Solbergs besøk i moskeen ICC. Hun er likevel klar på at moskeen er "ytterliggående" og at statsministeren burde gitt en "verdibeskjed" under besøket.
0Shares

Hege Storhaug er informasjonsleder i Human Rights Service.
Foto : Kagge forlag
Begrepet «svik» er så sterkt at man definitivt bør unngå det, ikke minst fordi det kan gi assosiasjoner til landssvik. Dette var ikke i tankene mine da jeg brukte det. Bruken var helt og holdent hodeløs, skriver Storhaug i sitt innlegg på HRS's hjemmesider med tittelen “Jeg beklager”.

Storhaug holder imidlertid fast ved substansen i sin kritikk. ICC, som statsministeren besøkte nylig er ifølge Storhaug “en forlengelse av det fascistiske partiet Jamaat-i-Islami i Pakistan”.

Tross all lett tilgjengelig informasjon om ICC, valgte altså staben rundt statsministeren å sende Solberg til dette miljøet for å ha dialog med unge norske muslimer. NRK på sin side sendte en helt ukritisk reportasje om dette besøket, skriver hun og fortsetter: Når statsministeren først hadde bestemt seg for dette besøket, kunne man forvente at hun også ga en klar verdibeskjed. At den uteble, utløste en voldsom fortvilelse i meg.