Flertall positive til innvandring

Ja til innvandring: Norske respondenter, særlig Oslo-folk, er i hovedsak positive til at flere utenfra kommer til Norge
Foto: Flcikr
Innvandring er bra for landet, sier mer enn halvparten av intervjuobjekter i en undersøkelse utført av Ipsos/MMI på oppdrag fra Aftenposten og Dagens Nyheter. 
0Shares

Kun 12 prosent av spurte nordmenn mener innvandring er dårlig for Norge. 54 prosent mener innvandring er et gode, mens 31 prosent har ikke noen formening, skriver Aftenposten.

Ipsos/MMI har stilt de samme spørsmålene i Norge og Sverige. Undersøkelsen viser også at det ikke er så veldig store forskjeller mellom Norge og Sveriges forhold til innvandring.

Oslofolk mest positive
Oslofolk er mest positive til innvandring. Her er det vanskelig å finne noe annet enn positive holdninger til innvandring. 

– For det norske samfunnet er det et sunnhetstegn at tallet på nordmenn som mener innvandring er dårlig er så lavt, mener Lars Vidar Gullestad (30).

Ifølge undersøkelsen svarer 29 prosent av de spurte i Norge at de vil ta inn færre flyktninger enn det vi gjør i dag, mens blant svenskene mener 36 prosent det samme.

Statsviter ved Göteborgs universitet, Andrej Kokkonen, er overrasket over at såpass få nordmenn vil at landet skal ta i mot færre flyktninger.

– Nå skal vi selvsagt ha med oss at innvandringen er større i Sverige enn i Norge, dette påvirker nok tallene. Likevel: Vi svensker er vant til å være Europa-mestere i flyktningvennlighet. Nå ser det ut til at nordmenn er mer positivt innstilt enn vi har vært klar over, sier forskeren.