Anundsen: – Lagmannsretten tar feil

 
Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Justisminister Anders Anundsen (bildet) angriper Borgarting lagmannsrett og hevder at de tar feil om instruksen som skulle tvinge Mulla Krekar til Kyrsæterøra.  
0Shares

2. februar fastslo Oslo tingrett fastslo at politiets vedtak om å tvangsbosette Najumuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, i Kyrksæterøra i Hemne kommune var lovlig.

Kort tid etter at kjennelsen anket Krekar saken til Borgarting lagmannsrett, som fredag ettermiddag offentliggjorde sin beslutning. Lagmannsretten opphevet kjennelsen i tingretten.

Justisministeren var i Stavern fredag ettermiddag, hvor han holdt en pressekonferanse.

 Jeg er uenig i Lagmannsretten kjennelse, men tar den til etterretning, sa Anundsen innledningsvis til VGNett.

Videre mener han kjennelsen er feil.

 Vi må gå gjennom dommen og se om den har konsekvenser for den instruksen vi sendt ut., og som enten må trekkes tilbake eller endres.

– Har ikke gjort jobben sin
Oslopolitiet er uenig i kjennelsen i Lagmannsretten.

– Oslo politidistrikt har i dag mottatt kjennelsen fra lagmannsretten i Krekarsaken. Vi vil gå grundig gjennom kjennelsen, men kan allerede nå se at den reiser viktige, prinsippielle juridiske problemstillinger. Vi er uenige med lagsmannsretten i at dette er en ulovlig instruks, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Opposisjonen har en annen reaksjon på kjennelsen. I Arbeiderpartiet mener de nemlig at Tingrettens kjennelser viser at Anundsen ikke har gjort jobben sin.

Foto: Arkiv.
Foto : Arbeiderpartiet

– Lagmannsretten fastslår at det har vært for sterk politisk styring over vedaket om å sende Krekar til Kyrksæterøra, sier Aps justispolitiske talskvinne, Hadia Tajik, til VGNett.