Vil markere kampen mot rasisme

 
Foto: Pressebilde Antirasistisk Senter
Nær 60 organisasjoner vil si et rungende nei til rasisme i Oslo i morgen, under en stor markering.

Utgangspunktet for morgendagens kjempemønstring er FN-dagen mot rasisme, som er lagt til den 21. mars, og som er blitt markert i mange land helt siden opprettelsen i 1966.

Nå er det behov for å samles om verdier som inkludering og likeverd, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter (bildet), til Dagsavisen.

– 2015 har allerede vært et år hvor rasisme har satt dype spor. Antisemittisme har igjen tatt liv, og det har vært angrep mot jødiske mål flere steder i Europa. Samtidig er det en tiltakende mistenkeliggjøring av muslimer som har gitt ganske voldsomme utslag, med en serie moskébranner i vårt naboland og angrep på muslimer også i Oslo sentrum, utdyper han.

Håper på et antirasistisk vår
Rødt-medlem Mariette Lobo, som er en av initiativtakerne til morgendagens store demonstrasjon, sier de to siste årene har vært tunge for antirasismen, men håer det nå kan gå mot en antirasistisk vår.

– I etterkant av terrorangrepene har vi sett et taktskifte i kampen mot rasisme. Folk har samlet seg og slått fredsring om synagogen og en moské. Vi har også klart å stoppe Pegida, noe som er av uvurderlig verdi at vi har klart å forhindre den organisasjonen i å vokse, sier hun til Dagsavisen.