Holder antirasistisk leseliste på Deichman Grünerløkka

Forfatter Ali Esbatis bok er en av bøkene som skal snakkes om i Deichman Grünerløkkas antirasistiske leseliste.
Foto: Vänsterpartiet Malmö/Olof Holmgren
Deichman Grünerløkka heiser den antirasistiske fanen og inviterer til Medborger – en antirasistisk leseliste.

Ifølge en pressemelding skal man gjennom bøkene “lære hvordan vi kan jobbe mot rasisme i samfunnet vårt, og ikke minst for å oppdage og gjenoppdage god litteratur”.

Serien startet 10. november, da Mohamed Abdi snakket med Preben Jordal om Absalom, Absalom! av Wiliam Faulkner. Onsdag 1. desember fortsetter serien med Ida Evita de Leon, Kai Andre Sunde og Ingrid Ciakuda, som skal snakke om White Fragility av Robin Di Angelo.

Ida Evita de Leon er samfunnsdebattant og jobber som freelancer innenfor fagfeltene kommunikasjon, psykisk helse, hvithets- og mangfoldskompetanse. Hun er leder av Black History Month.

Ingrid Ciakudia er journalist og aktiv samfunnsdebattant. Hun er initiativtaker og daglig leder i Afro-Norsk Excellence, et initiativ som ønsker å synliggjøre personer med afrikansk bakgrunn i det norske samfunnet.

Kai Sunde har en master i både Historie og Statsvitenskap. Han jobber i dag i Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering (OMOD).

Onsdag 8. desember kl. 19.00
Etter rosetogene – 22. juli og det farlige hatet av Ali Esbati

Rune Berglund Steen i samtale med Gaute Børstad Skjervø og Ammal Haj.

22. juli 2011 var Ali Esbati på Utøya for å holde foredrag på sommerleiren til AUF. Etter rosetogene – 22. juli og det farlige hatet er hans fortelling om å bli rammet av det blodigste terrorangrepet i nordisk historie etter andre verdenskrig. Boken er også et personlig og politisk essay om å gjøre et nytt land til hjemmet sitt, om sammenhengen mellom ord og handling, og om hva rasismen gjør med oss.

Onsdag 26. januar kl. 19.00
Vitsvit av Athena Farrokhzad

Linda Tinuke Strandmyr i samtale med Nina Bahar og Kristina Leganger Iversen.

Vitsvit er en diktsamling om hvordan erfaringer med rasisme, migrasjon og revolusjon setter spor i menneskers liv. Gjennom å gi fortellerstemmen til ulike medlemmer i en familie som har migrert, viser Farrokhzad hvordan møtet mellom det de har reist fra og det de har reist til kan utspille seg. Boken er en sår, konfronterende og klok skildring av mennesker som både møter og gjør motstand.