SV fikk igjennom fem millioner til antirasistiske organisasjoner

Flere millioner i øremerkede poster på statsbudsjettet går til antirasistiske organisasjoner, ifølge Andreas Sjalg Unneland i SV.
Foto: sv.no
SVs stortingssrepresentant Andreas Sjalg Unneland sier til Utrop at SV fikk igjennom fem millioner i økt støtte til antirasistiske organisasjoner på mandagens budsjettforhandlinger.

– Vi sørger for at dette blir øremerkede poster på statsbudsjettet. Dette vil sikre forutsigbarhet og stabilitet for organisasjonene som jobber på dette feltet.

I over to uker har Ap, Sp og SV forhandlet om hvordan neste års statsbudsjett skal se ut, ifølge NRK.

– Jeg er veldig glad for at vi etter godt arbeid i to uker pluss, inklusive timer på dag og timer på natt har blitt enige om statsbudsjett for 2022, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under en pressekonferanse.

Fra før av har regjeringen foreslått å styrke ordningen med tilskudd til nasjonale ressursmiljøer med 3,1 millioner kroner til totalt 44 millioner kroner, skriver regjeringen.no.

– Det er viktig for oss å styrke arbeidet med integrering og antirasisme. Vi setter derfor av ytterligere 3,1 millioner kroner i forslaget vårt til statsbudsjett. Dette utgjør en samlet økning på 6,4 millioner kroner fra 2021. Det endrede navnet på ordningen sender også et tydelig signal om at antirasistisk arbeid er en viktig del av arbeidet for inkludering og sterkere fellesskap, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik.