Snapchat vil støtte flerkulturelle gründere

Frem mot februar neste år vil Snapchat fremme flere skapere med minoritetsbakgrunn.
Foto: Maurizio Pesce
Snapchat søker virksomheter, produsenter og kreatører for å fremme mangfold. 20 utvalgte søkere vil motta totalt 60 000 dollar hver gjennom en periode på seks måneder.
30Shares

Søknader fra Norge vil tas imot frem til 1. februar neste år.

Lanseringen av 523-programmet, skal støtte og synliggjøre små innholdsproduserende kreatører og selskaper som er drevet av LGBTQ+-mennesker, flerkulturelle mennesker med minoritetsbakgrunn eller mennesker med funksjonsnedsettelse.

Formålet er å bidra til å utvikle virksomheten videre med spennende innholdsformidling og å nå flere mennesker med ulik bakgrunn, gjennom å skape godt og engasjerende innhold på Snapchat.

– Stemmene til underrepresenterte grupper har lenge vært med på å forme mainstream-kulturen, men disse kreative hodene har ikke alltid blitt møtt med like forutsetninger når de jobber. Hvis du vil gjøre en reell endring må du investere egenkapital i virksomheten. Det er derfor vi utformer skreddersydde workshoper, gir finansiering og hjelper deltakerne med å bygge bærekraftige virksomheter, sier Starr Nathan, 523 Program Manager i Snap.

Innhold som gjenspeiler mangfoldet

Lanseringen av 523 er en del av Snaps utvidete fokus på å sikre at partnere som distribuerer innhold på Snapchats Discover-plattform gjenspeiler mangfoldet til Snapchattere og samfunnet forøvrig.

I fjor høst forsket Snap på demografien, interessene og verdiene til de som så innhold på Discover-funksjonen i Snapchat i USA. Eksempelvis identifiserer 25 prosent av seerne seg ikke som heterofile og 13 prosent identifiserer seg som bifile.

En suksesshistorie er nyhetssiden PinkNews, som var en relativt liten bedrift ved starten av prosessen frem til lanseringen på Discover i 2018.

– Vi doblet innholdsteamet vårt for å kunne produsere volumene av vertikalt innhold som trengs og dette påvirket belastningen på virksomheten. Likevel har det å være en del av Snapchat Discover tillatt virksomheten vår å vokse betydelig og enda viktigere; det har gitt mange titalls millioner unge mennesker tilgang til LGBTQ+-innhold fra de forskjellige samfunnene vi prøver å representere, sier Benjamin Cohen, sjefsdirektør i PinkNews via en pressemelding.

Benjamin Cohen, sjefsdirektør i PinkNews. håper Snapchats satsing vil gi mer mangfoldig innhold på nettverket.
Foto : International Journalism Festival

Oppmuntrer minoritetsbaserte selskaper til å søke

I løpet av en periode på seks måneder vil de 20 søkerne som blir vagt ut motta veiledning, tilgang på workshops og en finansiering på 10,000 amerikanske dollar i måneden. Hensikten er å støtte søkerens investering i kreative konsepter og å filme innhold til Discover.  Cohen sier at den økonomiske støtten som Snapchat vil tilby  vil være en viktig hjelp for mange nyoppstartede minoritetseide selskaper. 

– 523-programmet gir mulighet til å øke det mangfoldige spekteret av innhold og historier som kan fortelles gjennom Discover ved å fjerne de økonomiske barrierene som kan avskrekke mange små og nystartede minoritetseide selskaper fra å sette i gang. Jeg håper at dette vil oppmuntre til et større utvalg av mangfoldig historiefortelling på plattformen, spesielt for noen av de mest underrepresenterte gruppene i media, sier han.