Uzma vant NM i thai-boksing

Uzma Rana driver med kampsport og oppfordrer kvinnene til å starte å trene.
Foto: Privat
Norsk-pakistanske Uzma Rana vant i helgen i 57-kilosklassen
– Takk til mine motstandere, arrangørene. Bra stemning og kos. Og ikke minst mine trenere! Treningpartnere og alle som har har gitt meg kunnskap og lærdom, skriver hun på sin Facebook-side.
I et intervju til Vårt Oslo i 2018 uttalte Rana at man mentalt sterkere av å drive med sporten.
– Mentalt gjør det noe med deg. For meg har kampsport gitt meg styrke til å akseptere meg selv. Til å bygge disiplin, få motstand og mestring. Det handler om følelser og ro, samtidig som man har troen på seg selv. I tillegg møter jeg mange ulike mennesker via sporten. Variasjonen av menneskene jeg møter gjør meg mindre fordomsfull, sier hun.

Får positive tilbakemeldinger

Siden hun startet med thaiboksing, har Uzma fått god støtte fra familie og venner. De fleste hun møter synes det hun driver med er kult og har en positiv innstilling til sporten hun utøver.

– Det er mye tid som går med til sporten, og i perioder ser jeg svært lite av venner og familie. Det er selvfølgelig trist, men de fleste har stor forståelse for dette og det gjør det enklere for meg, sier hun.

Uzma mener flere kvinner bør prøve ut sportsgrenen.

– Få med en venn og prøv forskjellige klubber. Det viktigste er at man har det gøy på trening samtidig som man pusher hverandre. Det hadde gjort seg godt med flere kvinner om bord, mener hun.