Reagerer på hijab i barneskole

Hijabkledde skolebarn har blitt et stadig vanligere innslag ved Mottaksskolen i Kristiansand (NB! Avbildede har ingen tilknytning til saken).
Foto: Ikhlasul Amal
Seks år gamle jenter kommer på Mottaksskolen i Kristiansand med hijab. Skolens rektor mener hijab-bruken skaper utfordringer for barna.
0Shares

– Trenden har økt betydelig de siste tre-fire årene, sier rektor Kristian Aamodt ved Mottaksskolen, til NRK.

Ifølge Aamodt er det spesielt barn fra Somalia som bruker hodeplagget. Han mener at hijab skaper utfordringer for barna.

– Jeg er litt urolig, for jeg ser at det hemmer barna. Jeg synes det er problematisk med uniformering i så tidlig alder, forteller han videre.

– Handler om tro
Styreleder i Somalisk Forening i Kristiansand, Abdullahi Ahmed Ali forstår ikke reaksjonen til rektoren. Han understreker at muslimske kvinner fra Somalia som regel begynner med hijab når de er 15 år gamle, men han ser ikke noe negativt i å begynne tidligere.

– Dette handler om å lære de yngste om den muslimske tro så tidlig som mulig, svarer han til NRK.

Norsk-somalier og Ap-politiker, Abdullahi Mohamed Alason, er kritisk til at rektor offentlig kritiserer hijabbruken på barneskolen.

 
Foto : facebook.com

– Det vi vet, som har fungert i mange land, er tillit mellom skole og foreldre. Derfor er det viktig at rektor ivaretar tilliten og kommuniserer med foreldrene slik at ting ikke blir misforstått, sier Alason.

Link til illustrasjonsbildet.

Les også VGs lederartikkel: Barnehijaben må bort