Norge tar lederrollen i global utdanning

Erna Solberg mener innvandrerforeldre kan hjelpe til å få ned antall ran i Oslo
Foto: Statsministerens kontor
6.- og 7. juli møtes ledere fra hele verden i Oslo for å mobilisere til felles innsats for utdanning i land rammet av krise, konflikt og fattigdom.
0Shares

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og fredsprisvinner Malala Yousafzai åpnet i går høynivåkonferansen sammen med statsminister Erna Solberg (bildet) og utenriksminister Børge Brende.

Statsledere og ministre, ledere for en rekke FN-organisasjoner, sivilt samfunn, internasjonale organisasjoner og privat næringsliv har kommet til Oslo for å gjøre et krafttak for utdanning. 

Over hundre millioner unge og barn uten utdanning
58 millioner barn og 63 millioner ungdom går fortsatt ikke på skole. Mange av dem bor i land rammet av krise og konflikt. Blant temaene på konferansen er finansieringsmekanismer, nye partnerskap med privat sektor og ny teknologi.

– Konferansen er et eksempel på at Norge tar en lederrolle for å bidra til at det internasjonale samfunn skal sette inn et krafttak for utdanningssektoren og prioritere god og relevant utdanning for alle i årene som kommer, sier statsminister Erna Solberg.