Ordførerkandidat omtalt som “musling” på sosiale medier

 
Foto: Sunniva Lind Høverstad
Shoaib Sultan, ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG), mener Høyre-kandidat lar rasisme få fritt spillerom på sin Facebook-side, skriver Dagsavisen.

«Er vel ikke bare eiendomsskatt den fyren vil innføre i Oslo? Hva med sharia også?»

«Musling, nei takk».

Slik lyder to av kommentarene under et innlegg på Høyre-politiker Hermann Smith-Sivertsens offentlige Facebook-side. På siden, som heter Kryss Hermann inn i Oslo Bystyre, la Smith-Sivertsen torsdag forrige uke ut en lenke til en sak om Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat Shoaib Sultan med følgende tekst:

«Les om en ordførerkandidat som vil innføre kommunal eiendomsskatt i Oslo? Nei, la oss heller beholde Fabian Stang som ordfører i byen vår.»

Trakk inn Sultans bakgrunn
Islamkritiske Facebook-røster meldte seg på og flyttet raskt debatten over på Sultans muslimske bakgrunn. Sultan selv mener Smith-Sivertsen bør være mer kritisk til hva han slipper til på sin egen Facebook-side.

– Jeg syns det er litt trist. Her lar kandidaten en del grove, rasistiske angrep stå uimotsagt, sier han.

Høyre-politikeren påpekte i kommentarfeltet at han som hobbypolitiker ikke har mulighet til å redigere fortløpende, slik en heltidspolitiker med rådgivere har.

– Jeg har full forståelse for det, men han velger likevel å ta en del diskusjoner, og da diskuterer han med dem som er kritiske til at han lar rasistiske kommentarer stå. Det kommer klart nedsettende kommentarer han velger å ikke ta tak i, sier Sultan til Dagsavisen.