Menneskesmugler dømt til 15 års fengsel etter at migranter døde i kjølebil

prison, prison cell, jail

Foto: Pixaby
En mann er dømt til 15 års fengsel etter at 39 vietnamesiske migranter ble funnet døde i en kjølebil i Storbritannia i 2019.
78Shares

Dommen falt i en belgisk domstol onsdag.

Mannen, som er i 40-årene, var tiltalt for å være leder for et nettverk av menneskesmuglere med base i Belgia. I oktober 2019 ble det funnet en kjølekonteiner med 39 døde personer på et industriområde i Storbritannia. Bilen ble knyttet til nettverket til den domfelte.

Minst 15 av de 39 døde hadde reist via nettverket.

Blant ofrene var 31 menn og åtte kvinner, alle i alderen 15 til 44 år. Alle var vietnamesiske statsborgere. De døde av kvelning og nedkjøling i kjølekonteineren.

Mannen som nå er dømt, var en av 23 mistenkte som ble rettsforfulgt etter en politiaksjon i mai 2020. De fleste av dem skal ha vært medlemmer av menneskesmuglernettverket. Resten var angivelig medhjelpere som jobbet som vakter ved to boliger, handlet dagligvarer eller var sjåfører.

Onsdagens dom er ikke den første i saken. For om lag et år siden ble sju menn idømt fengselsstraffer på mellom tre og 27 år for blant annet uaktsomt drap.

I 2020 ble fire menn i Vietnam dømt til fengselsstraffer på mellom to og sju og et halvt år for sine roller i menneskesmuglingssaken.