Starter sonderinger – om resultatene holder

 
Foto: Claudio Castello
– Skulle resultatene holde seg, starter jeg med sonderinger mot de andre opposisjonspartiene, er tonen fra Oslo Aps førstekandidat Raymond Johansen.

Johansen (bildet) gratulerte de fremmøtte på Aps valgvake, med visse forbehold, for å ha vært med på å skape politisk historie, etter 18 år med borgerlig styre i Oslo. Han håper allerede tirsdag at han kan starte sonderingene med tanke på å danne nytt byråd i hovedstaden.

– Jeg har stor respekt for de andre opposisjonspartiene og deres ambisjoner. MDG sier de vil snakke med begge sider. Det har jeg respekt for, men jeg er overbevist om at de har mer til felles med oss. Som Rasmus Hansson sa tidligere i kveld: Høyre har brukt valgkampen på å støte oss ut i det ytterste mørket, sier han til VG.

Venter til siste slutt
I Høyre, som på landsbasis har hatt et av sine dårligere valg på lenge, er tonen fortsatt forsiktig. I sin tale til Høyres valgvake sier statsminister Erna Solberg at hun ikke er fornøyd med valgresultatet. Hun lover imidlertid at Høyre skal komme sterkt tilbake i 2019.

Byrådsleder Stian Berger Røsland understreker på sin side at det fortsatt gjenstår stemmer å telle, selv om det borgerlige flertallet i Oslo ser ut til å briste.

– Jeg liker å være optimist. Tallene er jo heller ikke så gærne når man tenker på det,  Særlig ikke når man tenker på at vi har styrt i denne byen i 18 år, og har fått skylden for alt som går galt sier Oslos ordfører Fabian Stang.

Saken oppdateres.