Optimisme og håp på Folkets Hus

 
Foto: Claudio Castello
For første gang på 18 år kan Oslo få et ikke-borgerlig byråd.
0Shares

Både VGs valgdagsmåling og de første prognosene fra NRK og TV2 peker mot en svært god kveld for Arbeiderpartiet, mens Høyre går mot et svært dårlig valg, melder VG.

Arbeiderpartiet går frem 0,6 prosentpoeng, fra 31,7 prosent til 32,3, på valgdagsmålingen. Regjeringspartiet Høyre har samtidig en oppslutning på 22,9 prosent, en tilbakegang på 5,1 prosentpoeng.

Frp på sin side går tilbake 0,7 prosentpoeng, fra 11,4 prosent til 10,7, mens Miljøpartiet De Grønne ligger an til å gjøre et brakvalg, med en fremgang på 4,3 prosentpoeng.

Jubel på Folkets Hus
Utrops medarbeider på plass på Folkets Hus kunne registrere rene jubelstemningen. Og flere av Aps sine politikerspirer med flerkulturell bakgrunn er optimistiske med tanke på resten av kvelden

– Jeg ser at det vil bli spennende å følge med når det gjelder Oslo-valget. Vi får se hvordan dette utvikler seg videre utover kvelden, sier Oslo bystyres yngste medlem Prableen Kaur til utrop.no.

Er du sikker på seier?

– Jeg vil ikke ta ting for gitt, så vi får bare vente på tallene som kommer inn. Husk at dette er de første prognosene. Men jeg håper selvsagt på et skifte her i hovedstaden.

– Fantastiske prognoser
Sentralstyremedlem i AUF, Munir Jaber (på midten i bildet) kaller de første prognosene for fantastiske.

 
Foto : Claudio Castello

– For oss betyr disse tallene mye, og det viser at innsatsen vår, særlig i spurten kan ha gjort et siste positiv utslag.

Hva tenker du om at det er nesten dødt løp i Oslo?

Ja, det er det, og dette vil bli spennende. Når det gjelder landsprognosene forøvrig viser sette at ikke bare Ap, men de rødgrønne partiene går fremover samlet, og en nedgang for regjeringspartiene. Valgdagsmålingen i Oslo viser at innbyggerne i hovedstaden ønsker en ny retning og et Arbeiderpartiledet byråd. Jeg har ihvertfall troen på seier

Høyre-kollaps i Bergen
Ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl kaller på sin side situasjonen for “veldig positiv”.

 
Foto : Claudio Castello

– Tallene for oss her i Oslo ser faktisk høyere ut enn hva målingene har vist de siste ukene.

Og i Bergen ser Ap også ut til å gjøre det svært godt?

– Ja, så absolutt. I Bergen har Høyre så å si kollapset fullstendig.

En del har skrevet og snakket om at man i en eventuell rødgrønt byråd, med MDG på vippen, vil la Shoaib Sultan bli ordfører. Hva tenker du om dette?

– Vi har forberedt oss på at vi kanskje må samarbeide med MDG. Men vi må først se til å vinne valget før vi kan snakke forhandlinger og se på hvem som kan få den ene eller den andre posisjonen, sier hun.