NRK med dugnad for flyktningene

 
Foto: Julia Naglestad/NRK
Lørdag 19. september vier NRK kvelden til støttekonserten Dugnad for flyktningene, et samarbeidsprosjekt mellom fem hjelpeorganisasjoner, Oslo Konserthus og NRK.

Sammen med de fem organisasjonene Røde Kors, Redd Barna, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen og Kirkens Nødhjelp mobiliserer Oslo Konserthus og NRK til en nasjonal innsamlingsdugnad for mennesker som er på flukt, melder NTB.

NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier at målet med konserten både er å gi økt kunnskap om den pågående krisen, og å gi folk anledning til å bidra: 

– Det har vært et stort engasjement i Norge knyttet til de mange flyktningene som rømmer fra krig og nød til et fredeligere Europa. NRK ønsker med Dugnad for flykningene både å gi folk en forståelse av denne katastrofen som utspiller seg, og å gi folk en anledning til å hjelpe. Mange har samlet inn både klær, mat og ressurser ellers, og dette er en del av NRKs bidrag, sier Halvorsen til NTB.

Tok på seg oppdraget uten å blunke
Ingrid Gjessing Linhave (bildet) er programleder for støttekonserten, et oppdrag hun tok på seg uten å blunke:

– Det er et enormt engasjement blant folk om dagen og jeg er både stolt og glad for å være en del av dette gjennom jobben i NRK, nettopp ved å lede Dugnad for flyktningene.  At vi alle bidrar på den ene eller andre måten og bryr oss om hverandre er så uendelig viktig, sier hun.

Konserten holdes på Oslo Konserthus 19.10 og går også direkte på NRK1.