Glimt-profil åpner opp om rasisme i fotball

Fotballspilleren Amahl Pellegrino får støtte fra fagforbundet NISO i sin innsats mor rasisme.
Foto: Skjermdump/YouTube
NISO-leder Erlend Hanstveit berømmer Bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino for at han tar kampen mot rasisme i fotballen.
28Shares

I tre hjemmekamper på rad ble 31-åringen utsatt for rasisme av bortesupportere på Aspmyra, på rekke og rad mot Lillestrøm, CSKA Sofia og Brann.

– Jeg blir bare så fortvilet. Jeg skal innrømme at jeg var i ferd med å gi opp hele greia. Gleden over å få spille fotball var i ferd med å forsvinne. Det var ekstremt ubehagelig å få det slengt midt i trynet i tre kamper på rad, erkjente Glimt-profilen i et intervju med AN lørdag.

Gir Pellegrino støtte

Erlend Hanstveit har fått med seg saken om Pellegrino. Han er leder i NISO, fagforbundet for norske fotball-, håndball- og ishockeyspillere.

NISO-lederen berømmer Glimt-profilen for å ta opp kampen mot rasisme.

– Amahl er en modig og uredd mann som tar ansvar ved å si ifra og gi beskjed når den type ting oppstår. At vi potensielt skal miste en av våre fremste fotballspillere på grunn av rasisme er noe vi aldri kan akseptere, sier Hanstveit til AN.

Henrik Lunde, seksjonsleder for klubb og aktivitet i Norges fotballforbund, skriver i en e-post til AN:

– Det er sterkt å høre at det Amahl ble utsatt for skaper så kraftige reaksjoner, men det er dessverre en konsekvens av å bli utsatt for rasisme. Det sitter lenge i, og på en måte som vi som ikke har blitt utsatt for det samme vanskelig kan greie å sette oss fullt inn i.