Vil ikke la Europa “ruse seg på godhet”

Hege Storhaug er informasjonsleder i Human Rights Service. Hun hevder å være "fornuftens røst" i debatten om flyktningkrisen
Foto: Kagge forlag
I en kronikk i Aftenposten hevder Hege Storhaug at de vestlige verdiene vil "drukne" dersom vi åpner opp for flere asylsøkere.
0Shares

I kronikken Moralismen overstyrer realiteter skriver Storhaug at mediene har servert oss et ensidig og falskt  bilde av flyktningkrisen, og mener at vi ikke er klare over virkelige konsekvensene av flyktningstrømmen. Hun bruker kronikken til å hevde at europeiske verdier og økonomier vil være i fare dersom vi lar flyktningene komme inn.

Samtidig mener hun at vi er mer opptatt av godhet enn virkeligheten. 

– Det kler vårt selvbilde å oppleve oss som godhetens apostler. Å være budbringer av dårlige nyheter er en risikosport i disse tider, skriver Storhaug.

Hun fortsetter med å fokusere på at gode gjerninger i forbindelse med flyktningkrisen har overskygget de negative følgene flyktningene kan føre med seg.

– Norge og Europa er for kjært til å la seg ruse seg på godhet.

– Går på velferdsstaten og demokratiet løs
Videre skriver hun at dersom ikke politikken begynner å går en annen vei, vil det få store konsekvenser for kontinentet kommer det frem i kronikken.

– Hvis ikke politikken legges om, er Norge og Europa om få år ikke lenger det vi kjenner dem som i dag: Åpne demokratier med fungerende velferdsstater basert på frihetsverdier arvet fra opplysningstiden. Dette er ingen alarm. Det er fornuftsbasert realisme, forklarer Storhaug.