Skal innkvartere 1000 asylsøkere på konferansesenter

 
Foto: Dorothy Vedvik
Utlendingsdirektoratet (UDI) varslet tirsdag at de har inngått en avtale med Oslofjord Convention Center i Melsomvik i Stokke kommune i Vestfold om akutt innkvartering av asylsøkere på senteret i Stokke kommune, melder Nettavisen.

Konferansesenteret (bildet) eies av Stiftelsen Brunstad Konferansesenter, som er knyttet til Brunstad Christian Church, tidligere kjent som Smiths Venner.

I et møte med politikerne i kommunesammenslåingen mellom Sandefjord, Andebu og Stokke (SAS) informerte ordfører i Stokke, Erlend Larsen (H), at de første flyktningene kommer allerede på torsdag. 

Frykter for kostnadene
Varaordfører Roy Standal (FrP) sier på sin side at informasjonen på møtet kom som lyn fra klar himmel. Han stiller spørsmålstegn ved om regjeringen klarer å takle presset når det kommer så mange.

– Dette kan bli veldig dyrt i lengden. Det vil bli et mye større behov for å bosette ute i kommunene, noe mange ikke har kapasitet til. Jeg er bekymret for kostnadene, sier han til Nettavisen.

Et midlertdig bosted
Leder i Brunstad vel, Einar Helgesen, forteller at han ble informert om ordningen i tirsdag morgen. Ut i fra informasjonen han fikk, har han inntrykket av at konferansesenteret ikke skal være en permanent ordning.

– Jeg fikk inntrykket at det bare er snakk om noen dager. At de trenger losji noen dager før de skal videre. Jeg synes det er generøst å tilby hjelp til dem som har det vanskeligere enn andre, sier han til Nettavisen.