Skyteepisode skapt uro i det norsk-somaliske miljøet

Norsk-somaliere på Grønland, og i Oslo, stiller seg spørsmål i kjølvannet av en skyteepisode som involverte en norsk-somalisk kvinne i 30-årene og politiet.
Foto: www.flickr.com/photos/nicgr1982/6948596617/
Norsk-somaliere sitter igjen med spørsmål om hvorfor en kvinne i slutten av 30-årene med somalisk opprinnelse ble skutt av politiet sist fredag ettermiddag, skriver Aftenposten.

Ubah A. Aden (bildet underst), som sitter i Oslo bystyre for Arbeiderpartiet, var like ved stedet der en liten gutt skal ha blitt angrepet av en kvinne med kniv. Kvinnen ble skutt i magen av politiet.

Aden kom til åstedet etter kort tid, og har fulgt med på sosiale medier i helgen der mange diskuterer saken.

Hun tror mange opplever at det som skjedde var et uhell, men at mange synes det er urettferdig.

– Ble det brukt tolk? Var situasjonen så farlig at politiet måtte skyte? Var det virkelig barn i nærheten? Nå er vi opptatt av at sannheten kommer frem, sier hun til Aftenposten.

– Føler seg misforstått
Aftenposten snakket også med en ung, norsksomalisk jente som er vokst opp i Norge. Hun studerer, og har kontakt med det norsksomaliske miljøet.

Hun sier det er uro i miljøet nå:

– Jeg tror dette vil føre til at færre vil stole på politiet. Mange i miljøet føler seg misforstått. De er oppgitt og sier: – Se, politiet lyver. Vi blir ikke hørt uansett.

Aden tror folk er sinte fordi de mente politiet kunne håndtert situasjonen annerledes.

– Det fremkommer i debatt på sosiale medier at mange mener at politiet kunne forsøkt å berolige kvinnen. Noen lurer på om hun i det hele tatt forsto det politiet sa før hun ble skutt.

Les også: Kvinne skutt av politiet: – Hun forsøkte å knivstikke et barn