– Skattereform som gagner Norge

Partiformann i FrP Siv Jensen varsler innvandringspolitikk som hovedvalgkamptema
Finansminister Siv Jensen vil presentere en skattereform som del av statsbudsjettet for 2016. En reform hun mener vil være til fordel for norsk økonomi.
0Shares

Statsbudsjettet for 2016 vil legges frem 7. oktober. Regjeringen har også foreslått kutt i inntektsskatten med to prosentpoeng.

I en kronikk i Aftenposten forteller finansminister Siv Jensen om hennes planer for å få norsk økonomi på riktig spor igjen. Hun fokuserer blant annet på vekst, innovasjon og en konkurransedyktighet. 

– Deler av norsk næringsliv må vende seg mot nye markeder. Da er det avgjørende at vi er konkurransedyktige og legger til rette for at det skapes nye arbeidsplasser, skriver hun.

For å få til dette, er en reduksjon i selskapsskatten hensiktsmessig, mener Jensen. Hun sammenlingner Norge med andre land som har redusert denne skatteformen.

– Samtidig opplever vi at våre naboland og andre land det er relevant å sammenligne oss med, har redusert selskapsskattesatsen betydelig de siste årene.

Økonomi, innvandring og velferdspolitikk
Velferd, sysselsetting og økonomi generelt er igjen i vinden som diskusjonstemaer, både her hjemme og andre land i Europa som følge av den store strømmen av flyktninger og migranter som har kommet den siste tiden. 

Jens Weidmann, sjefen i den tyske sentralbanken, Bundesbank, er en av de som ønsker de nyankomne velkommen. Selv om det er kostbart akkurat nå, mener han innvandringen vil betale seg på sikt.

Her hjemme påpeker finansministeren at målet med skattereformen vil være å gjøre norsk økonomi mer vekstkraftig og skape nye arbeidsplasser.

– Vi tenker det skal lønne seg å investere i norske arbeidsplasser. Og det skal lønne seg å jobbe, sier Jensen ifølge Aftenposten.