Helikopter – Når katastrofen inntreffer i din egen oppkjørsel

 
Foto: Nationaltheatret Presse
Hun (Ine Jansen) og Han (Trond Espen Seim) bor i et dyrt, miljøvennlig hus. De spiser økologisk kjøtt og har bare gode hensikter. Da det første barnet deres ble født prematurt våknet beskyttelsesinstinktet. I nabohuset bor ugandiske flyktninger, som har opplevd krigens grusomheter. 
0Shares

I møtet med naboene konfronteres familien med sin egen livsførsel. For foreldrene er blitt såkalte «helikopterforeldre» — mammaer og pappaer som overbeskytter barna sine og sirkulerer over dem døgnet rundt. Hensikten er god, men resultatet blir et dårlig fungerende barn: Sosialt er sønnen ubehjelpelig, og gjør handlinger som får fatale følger for å få være en del av vennegjengen. Han har fått det psykologene kaller «lært hjelpeløshet».

Dramatiker, teaterinstruktør og «Mammon»-regissør Cecilie Mosli tar det australske samtidsstykket Helikopter av Angela Betzien hjem til oss, til et villastrøk i Oslo. Dette er en sylskarp og satirisk kommentar til hvordan vi lever livene våre i denne delen av verden. Vi vil så gjerne gjøre godt, vi vil så gjerne være trygge, men katastrofen kan oppstå når vi minst venter det.

Forestillingen har norgespremiere på Amfiscenen lørdag 10. oktober kl. 18.00.

Skuespillere: Ine Jansen, Trond Espen Seim, Jonas Strand Gravli og Kingsford Siayor.

Scenografi og kostymer: Milja Salovaara.

Regi: Cecilie Mosli.

Les mer om forestillingen her.