– Pengedonasjoner strømmer inn til HRS

Hege Storhaug er informasjonsleder i Human Rights Service. Hun hevder å være "fornuftens røst" i debatten om flyktningkrisen
Foto: Kagge forlag
Etter at Human Rights Service mistet sin økonomiske støtte fra Oslo kommune, har privatpersoner donert penger til tenketanken, forteller organisasjonen selv.
0Shares

– Vi har aldri hatt så mye støtte, vi får så mye støtte at vi ikke klarer å ta unna, sier Hege Storhaug, informasjonsleder i Human Rights Service (HRS), til Nettavisen.

I et intervju med avisen forklarer Hege Storhaug at hennes tenketank har fått inn mer støtte enn det de klarer å telle. Med dette menes finansiell støtte fra private aktører etter at Oslo kommune valgte å kutte millionstøtten til den kontroversielle organisasjonen. Selv mener Storhaug at jo mer kritikk de får – desto flere  pengegaver får vil de få inn. 

– Jeg er overbevist om én ting. Vi har flertallets støtte i folket, og bankkontoen vår er veldig pen for tiden. Vi har aldri fått inn så mange pengegaver. Så kritikerne våre må bare fortsette, for desto mer de holder på, desto mer støtte får vi – og mer penger får vi inn, sier hun.

Intervjuet i Nettavisen har i skrivende stund over 1200 kommentarer. Mange av dem fra folk som sier at de også har lyst til å donere til HRS.

Akkurat hvor mye penger organisasjonen har fått inn, er ikke spesifisert i artikkelen.