Krekar i retten

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, skriver redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i debattinnlegget.
Foto: TV2
Najmuddin Faraj Ahmad (mulla Krekar) er tiltalt for å ha kommet med drapstrusler mot kurderen Halmat Goran i et intervju med NRK. 

Allerede i slutten av august ble det kjent at Mulla Krekar må møte i Oslo tingrett i høst tiltalt for trusler mot kurderen Halmat Goran under NRK-intervjuet i februar.

Bakgrunnen for tiltalen er intervjuet Krekar gjorde med NRK 25. februar i år og med en kurdisk TV-kanal noen dager tidligere.

I NRK-intervjuet ble han spurt om kurderen Halmat Goran, som sammen med en kamerat brente deler av Koranen i et klipp som ble lastet opp på YouTube for noen år siden. Krekar er tidligere dømt for trusler mot Goran, to andre kurdere og statsminister Erna Solberg.

– Jeg skal sende en gave til den som dreper ham. Hvorfor skulle jeg ikke være glad for det? spør Krekar retorisk i NRK-intervjuet.

Saken kom i gang like over klokken ni mandag morgen. Etter å ha mottatt personalia spurte dommer Peter A. Blom om hvordan mullaen stilte seg til tiltalen.

– Ikke skyldig, svarte Krekar, ifølge VG.