Hatkampanje mot svensk barnevern


Foto: doku.nu
Svensk barnevern har de siste dagene blitt utsatt for en voldsom hatkampanje på nettet. Nå oppfordres imaner til å ta avstand fra kampanjen.
337Shares

Sveriges Imamråd og Förenade Islamiska föreningar i Sverige gikk fredag ut med en skriftlig uttalelse der de tar avstand fra den falske ryktespredningen, ifølge Sveriges Radio. De ber om av landets imamer tar avstand fra påstandene i forbindelse med fredagsbønnen.

Påstander om at svensk sosialtjeneste «kidnapper» barn og tar dem fra muslimske foreldre uten grunn, er spredt både i svenske innvandringsmiljøer og i utlandet. En video der en mann står i snøen og roper at han vil ha tilbake sine kidnappede barn, er delt tusenvis av ganger, og har skapt frykt og sinne i familier med innvandringsbakgrunn.

I sakene som blir brukt som eksempler, er det snakk om barn som er fjernet fra foreldrene etter domsavgjørelser. Barna er ifølge svenske myndigheter blitt utsatt for psykisk og fysisk vold.

Ryktespredningen finner først og fremst sted på arabiskspråklige sosiale medier, og mye tyder på at desinformasjonskampanjen utnyttes av ytterliggående grupper for å skape splittelse i det svenske samfunnet.

Mandag samlet demonstranter seg utenfor riksdagen i Stockholm for å protestere mot «kidnappingene». En ny demonstrasjon planlegges i Göteborg søndag.