Skjøt fordi de mente kvinnen (39) “agerte mot politiet”

Advokat Arvin Sjødin kritiserer politiet i Rogaland for fordomsfull etterforskning.
Foto: Scanstockphoto
Først mente Oslo-politiet at Grønlands-kvinnen (39) ble skutt for å avverge et drapsforsøk på en åtte år gammel gutt. Nå sier de at de skjøt henne fordi hun "agerte" mot politiet.
0Shares

– Vi mener episoden må ses på som sammenhengende der siktede avslutter med å agere mot politiet, noe som fører til at det blir løsnet skudd, sier politiadvokat i Follo politidistrikt Lars Reinholdt Østbye til Aftenposten

18. september ble en trebarnsmor (39) skutt av politiet på Grønland i Oslo. Politiet opplyste få minutter etter hendelsen at patruljen som kom til stedet så at kvinnen “var i ferd med å hugge mot et barn med kniv” og at hun ble skutt av politiet.

Etter et opphold på sykehus ble kvinnen for halvannen uke siden pågrepet og fengslet i fire uker. Hun er siktet for drapsforsøk mot en åtte år gammel gutt og forsøk på vold mot offentlig tjenestemenn.

– For mye skråsikkerhet fra politiet
Nå setter de nye opplysningene saken i et nytt lys, ifølge kvinnens forsvarer.

– Jeg synes det er på høy tid at politiet nå korrigerer de opplysningene som de ga umiddelbart etter hendelsen, og som de nå har vært kjent med i over en måned, at ikke har vært særlig presise, sier advokat Odd Ivar Grøn til Aftenposten

– Politiet gikk veldig tidlig ut med opplysninger i saken og har skråsikkert hevdet å ha avverget henne i det hun var i ferd med å stikke et barn. Nå sier de, slik jeg oppfatter uttalelsene, at kvinnen ble skutt fordi tjenestemennene selv har følt seg truet. Det setter saken i et ganske annet lys, legger han til.