Radio-profil slakter rasisme og fremmedhat

Rune Nilson (fra venstre) og Torfinn Borkhus er radioverter i programmet Lønsj.
Foto: Faksimile: Facebook
NRK P1s radiomann Rune Nilson sin lange Facebook-innlegg om rasisme og fremmedhat hylles i mediene.
0Shares
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

Programleder i Lønsj som går på NRK P1 tok et oppgjør med rasistiske holdninger i Norge da han skrev et lang innlegg på Facebook, skriver ABC Nyheter. Nå har over 20 500 personer likt teksten, og nesten 8000 delinger.

Blant annet skriver han om flyktningene i Norge, påtenning av asylboliger for barn og enkelte nordmenns holdninger til fremmende mennesker. Han mener at nordmenn har blitt “en gjeng med ufordragelige og motbydelige egoister, som tror vi er berettiget et bedre liv enn alle andre i verden”.

Dette skriver han blant annet:

“Men jeg må også innrømme at jeg rett som det er spør meg sjøl hva det egentlig er vi holder på med her. Når det innimellom føles som om verden holder på å gå opp i liminga bare rett utenfor studiodøra her. Hvor folk løper rundt og tenner på bygninger, fordi de skal brukes til å huse foreldreløse barn som med nød og neppe har klart å unnslippe krigens grusomheter med livet i behold. Det finnes altså folk der ute som heller vil se hus brenne, enn at barn skal få søke tilflukt der. Folk som står klar når krigsofrene kommer, for å be dem dra til helvete” , skriver Nilson.

“Jeg er så skamfull og så flau over det som skjer i landet mitt nå, at det er nesten ikke til å holde ut! Og når jeg ser at en 17 år gammel asylsøker har druknet i en ulykke, og en norsk kvinne skriver i kommentarfeltet: Ja ja, en utlending mindre å betale penger på. Mer til det norske folk.”

Resten av innlegget finner du her

Nilsons tordentale kom kort tid etter at brannen på det planlagte asylmottaket i Lindås ble hyllet på

 
Foto : Faksimile: Facebook
nettet.