Frps lokalpolitikere sier nei til flere flyktninger

Størst flyktningeskepsis blant Frp-lokalpolitikere i fersk undersøkelse gjort av Nationen. Illustrasjonsbildet viser syriske flyktninger på vei til Tyskland gjennom Ungarn og Østerrike.
Foto: Mstyslav Chernov / Wikimedia Commons
En ny undersøkelse i regi av NorgesBarometeret viser at ni av ti Frp-politikere sier nei til flere flyktninger i deres hjemkommune.
Xueqi Pang
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

Nettavisen melder at et flertall av norske lokalpolitikere mener at kommunene har kapasitet til å ta imot flere flyktninger, bortsett fra Frp-politikerne. Hele 91 prosent av disse svarer nei til å ta imot flere.

I undersøkelsen utført for Nationen svarer 52 prosent at kommunen de bor i har kapasitet til å ta imot “noen flere” flyktninger, 11 prosent svarer «langt flere», 32 prosent svarer nei, mens fem prosent svarer vet ikke.

Lokalpolitikere i Ap, SV, MDG, Venstre, Sp og KrF er det som først og fremst mener at det er plass til flere flyktninger. Høyre er delt på midten.

– Kapasiteten er sprengt
Gruppeleder i Steinkjer Frp, Mia Therese Silkoset, er selv fra en kommune hvor det er rundt 205 asylsøkere for tiden.

– Vi deler tydeligvis ikke synet til de andre. Selv mener jeg kapasiteten i egen kommune er sprengt, og det virker som den er det over hele landet. Det blir feil å bare ta imot flyktninger for å ta imot. Vi må kunne tilby dem den hjelpen de trenger for å bli integrert, sier hun til Nationen.