Frps lokalpolitikere sier nei til flere flyktninger

Flyktningestrømmen vil ha positive effekter for AS Norge, hevder Statistisk sentralbyrå (SSB). Bildet viser syriske flyktninger på vei til Tyskland gjennom Ungarn og Østerrike
Xueqi Pang
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

Nettavisen melder at et flertall av norske lokalpolitikere mener at kommunene har kapasitet til å ta imot flere flyktninger, bortsett fra Frp-politikerne. Hele 91 prosent av disse svarer nei til å ta imot flere.

I undersøkelsen utført for Nationen svarer 52 prosent at kommunen de bor i har kapasitet til å ta imot “noen flere” flyktninger, 11 prosent svarer «langt flere», 32 prosent svarer nei, mens fem prosent svarer vet ikke.

Lokalpolitikere i Ap, SV, MDG, Venstre, Sp og KrF er det som først og fremst mener at det er plass til flere flyktninger. Høyre er delt på midten.

– Kapasiteten er sprengt
Gruppeleder i Steinkjer Frp, Mia Therese Silkoset, er selv fra en kommune hvor det er rundt 205 asylsøkere for tiden.

– Vi deler tydeligvis ikke synet til de andre. Selv mener jeg kapasiteten i egen kommune er sprengt, og det virker som den er det over hele landet. Det blir feil å bare ta imot flyktninger for å ta imot. Vi må kunne tilby dem den hjelpen de trenger for å bli integrert, sier hun til Nationen.