Reaksjoner på statsråd Sandberg

Per Sandber, leder justiskomiteen på Stortinget
Foto: FrP
Få politikere skaper så mye engasjement som Per Sandberg. I dag våknet Norge til et rykte om at Sandberg muligens blir innvandringsminister. Dette er noen av reaksjonene.
0Shares

Blant de første til å reagere på nyheten var SV-leder Audun Lysbakken og Krf-leder Knut Arild Hareide. De tok til Twitter med en humoristisk vri. 

Fiskeriminister
Ryktet om at Per Sandberg skulle bli innvandringsminister ble derimot fort avkreftet, og et nytt rykte ble fulgt opp: Sandberg blir ny fiskeriminster. Heller ikke der lot reaksjonene vente på seg.

Kommunikasjonsrådgiver i Miljøpartiet, Eivind Trædal, så humoren i også dette.

Andre på Twitter hadde lignende reaksjoner. 

Politisk kommentator i VG, Frithjof Jacobsen, sier i en kommentar til VG at Sandberg som fiskeriminister kan virke overraskende, men at det ikke er noe grunn til å tro at han kommer til å gjøre en dårlig jobb i fiskeridepartementet.

– Per Sandberg ønsket å få ansvar for samfunnssikkerhet – litt store og tøffe ting, men så ser det ut som han får ansvar for fisk isteden. Men Sandberg er en glad laks, så det blir sikkert bra, sier Jacobsen.

Rykter
Den nye sammensettingen av regjeringen vil offisielt bli kunngjort i morgen, men i god norsk politisk ånd er regjeringskontoret gode til å komme med små lekkasjoner og rykter på forhånd. Hvorvidt Per Sandberg kommer til å jobbe med rømt laks eller flyktninger, får vi vite i morgen tidlig.