UDI utvider hotellberedskap for ukrainske flyktninger

UDI tar i bruk hotell Scandic Helsfyr for å huse krigsflyktninger.
Foto: scandichotels.no
Utlendingsdirektoratet (UDI) tar i bruk hotell Scandic Helsfyr i Oslo til ankomst av ukrainske flyktninger.

Ved Nasjonalt ankomstsenter på Råde i Viken, er det nå ca. 700 asylsøkere. De fleste er flyktninger fra Ukraina.

Selv om kapasiteten på senteret er høyere, tar UDI nå i bruk hotellet Scandic Helsfyr ettersom det er ventet at mange vil komme på kort tid.

– Det gir også bedre fasiliteter for flyktningene, skriver UDI i en pressemelding, ifølge NTB.

Har plass til 1.000

Hotellet er en del av beredskapstilbudet fra Oslo kommune og har en kapasitet på 1.000 plasser, fordelt på 420 rom.

– Vi utvider løpende tilbudet ved ankomstsenteret og fikk i går, fredag, levert 350 ekstra madrasser og ti nye toaletter til senteret. Det er krevende for personalet å håndtere uanmeldte busser som ankommer med ca. 50 i hver buss, men vi gjør vårt beste for å ivareta alle på best mulig måte.

Direktoratet utvider også tilbudet ved ankomstsenteret, og fikk fredag levert 350 ekstra madrasser og 10 nye toaletter, opplyser de.

– Ved ankomstsenteret er det et helsesenter som ivaretar flyktningene. På Helsfyr vil det også bli hentet inn helsepersonell som kan gi et første tilbud når de kommer. Det er lokale helsemyndigheter som tar seg av dette. Vi samarbeider med Noas, Røde kors og sivilforsvaret for å ivareta flyktningene.

Hotell hjelper til i Vilnius

Petter Stordalens Nordic Choice Hotel åpner også dørene for ukrainske flyktninger. Hotellet det gjelder ligger i Vilnius i Litauen, en halvtimes kjøretur fra grensen til Hviterussland, ifølge E24.

Selv om hotellet har 200 rom tilgjengelig forteller hotelldirektøren i Vilnius, Marius Perillionis, at kapasiteten vil være avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg i tiden fremover.

– Vi har allerede tatt imot et antall flyktninger, men antallet som bor hos oss varierer løpende og vi har ikke et konkret anslag på hvor mange som vil benytte seg av tilbudet den kommende tiden, sier han til E24.