Etterlyste heksebrenning i asyldebatt om Listhaug

 
Foto: Ekaterina Golitsyna
Fylkestingspolitiker Arne Liaklev (bildet) etterlyste tiden med heksebrenning i et innlegg på Facebook om innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). 
0Shares

«Lurer på om det er mulig å få gjenreist anlegget for heksebrenning i Vardø på kort varsel?»

Slik kommenterte Miljøpartiet de Grønnes fylkestingsrepresentant i Finnmark, Arne Liaklev (MDG), sist helg på sin Facebook-profil, en artikkel om innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

– Det er lagt ut som et eksempel. Det er ikke noe jeg står for, at det skal gjenreises noe heksebrenningsanlegg i Vardø. Det er jo lov å gi uttrykk for meningene sine, og den måten Sylvi Listhaug har taklet saken med asylsøkerne i Finnmark på er ikke verdig en politiker på det nivået. Da er det lov å påpeke at det kan være en måte å være på som ligner på en heks, sier han til NRK.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Flere har kritisert regjeringen for sin behandling av uttransporteringen av asylsøkerne. Blant annet Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS), som hevder en gruppe asylsøkere som ble transportert fra andre mottak og til Vestleiren, ble ulovlig frihetsberøvet.

– Helt på kanten
Liaklev har nå fjernet innlegget etter flere kommentarer, og medgir overfor NRK at han kanskje gikk litt langt. Likevel står han for sammenligningen han gjorde av Listhaug med en heks.

Leder for Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, synes på sin side ikke noe om uttalelsen til Liaklev, og sier slike utspill er med på å forsøple debatten.

– Jeg håper bare at folk tar avstand til det. Jeg vil si at det er å sverte den jobben som Listhaug gjør. Det er en tøff jobb. Vi godter oss ikke med å gjøre en slik jobb. Det er tungt og tøft men helt nødvendig, sier han til NRK.