Etterlyser mer Groruddals-diskusjon

 
Foto: Senterpartiet
Forfatteren bak boken Fremmed i eget land, Halvor Fosli, etterlyser diskusjon fra minoritetsmiljøene og det politiske Norge. 

I Fremmed i eget land skriver Fosli (bildet) om etniske nordmenn som lever som minoritet i eget lokalsamfunn. I boken forteller noen av intervjuobjektene forteller om hvorfor de har valgt å flytte fra Groruddalen.

Nylig var forfatteren på plass på Bjerke bibliotek for å snakke om boka og selve prosessen.

– Det kan fort bli en debatt mellom de som blir kalt for innvandringsfiendtlige på den ene siden og antirasister på den andre siden. Da blir det ofte en debatt som i liten grad handler om helt konkrete prosesser. Dette er noe som blir diskutert hele tiden, og det er mange leserinnlegg, men jeg savner litt den faglige delen rundt det, sier forfatteren, ifølge groruddalen.no.

Viktig for minoritetene å få sin “Groruddals-debatt”
Boken, som kom ut i høst, har skapt sterk temperatur i innvandrings- og integreringsdebatten. Flere har både bifalt og kritisert utgivelsen. Nå etterlyser forfatteren en større diskusjon blant minoritetsmiljøene i kjølvannet av sin egen bokutgivelse.

– Jeg synes Fremmed i eget land har skapt mange gode debatter, men jeg etterlyser at minoritetsmiljøene tar opp sin egen debatt og at de store riksmediene i større grad diskuterer dette på en alvorlig måte og på et ikke diskriminerende grunnlag, sier Fosli til groruddalen.no