Hevder 13 år gammel jente ble gruppevoldtatt

Her, i bydelen Marzahn i Berlin, bor den 13-årige tysk-russiske jenta "Lisa", som sier seg seksuelt mishandlet av menn med "utenlandsk utseende".
Foto: A. Savin/UP
"Voldtekten" av ei 13 år gammel tysk-russisk jente har ført til store demostrasjoner i Tyskland. Nå har Russlands utenriksminister kommet inn på banen. 
Farhad Mangal
Latest posts by Farhad Mangal (see all)

OPPDATERING 1. februar: Denne saken viste seg å være basert på bløff. Les mer her.

I løpet av helgen demonstrerte flere tusen rasende med russisk bakgrunn for å vise sin avsky mot flyktningene, melder BBC

– Barna våre er i fare, var ordlyden på et av bannerne i demonstrasjonen. 

11. januar ble «Lisa» meldt savnet av familien hennes, men fant henne en dag senere. Bakgrunnen for demonstrasjonen skyldtes et intervju med jentas tante på russisk tv som hevder at niesen ble voldtatt av flere menn med utenlandsk utseende i en 30-timersperiode. Dermed tok flere tusen russisk-talende til Berlins gater og anklaget det tyske politiet for å skjule informasjon om hendelsen.

I løpet av 2015 har Tyskland tatt inn omlag 1,1 million flyktninger. Kritikken mot landets hittil nå liberale asylpolitikk har tiltalt i styrke etter at det ble kjent at migranter sto bak et flere hundretalls overgrep under nyttårsfeiringen i byen Köln.

– Skjuler problemene
Tysk politi mener, etter avhør og undersøkelser av jenta, at hun ikke ble voldtatt, men undersøker saken videre.

Sergej Lavrov, den russiske utenriksmisteren, er på den andre siden sterkt uenig, og anklager tysk politi for å skjule informasjon.

 
Foto : Flickr
– Det er opplagt at hun ikke frivillig var borte i 30 timer. Jeg håper at disse problemene ikke blir feid under teppet, og at dette ikke skjer igjen, uttallte han i en pressekonferanse i Moskva i forbindelse med saken.