Lærings-app for syriske barn

 
Foto: weforum.org/Eric Miller
Norge lanserer en spilleapp for å gi syriske barn muligheten til å lære lese, uavhengig av hvor de befinner seg. 
0Shares

I helgen utlyste regjeringen en internasjonal innovasjonskonkurranse for å utvikle en spillbasert mobilapplikasjon. 

– Vi ønsker å nå de syriske barna som står uten skoletilbud med et utradisjonelt alternativ til leseboka, sier utenriksminister Børge Brende i en pressemelding.

Utradisjonell
Etter snart fem år med krig i landet har om lag tre millioner syriske barn mistet muligheten til å gå på skole. Tilgangen til en mobiltelefon er mye enklere, og nå ønsker regjeringen å utnytte dette. Formålet med appen er at barna skal få muligheten til å lære å lese, uavhengig av hvor de befinner seg. Siden mange av barna har vært utsatt for traumatiske hendelser, skal spillet også bidra til å bedre deres psykososiale situasjon.

Illustrasjonsbilde: Regjeringen ønsker at barn i krig og konflikt skal få muligheten til utdanning.
Foto : Flickr
– Å lære å lese er helt grunnleggende for all fremtidig læring. Vi må nå den oppvoksende generasjonen syrere med læringsmuligheter der de er, enten de er på flukt, eller bor i et område der skoler er ødelagt og det ikke er lærere igjen. Jeg håper at vi kan få noen av de beste spillmiljøene i verden til å bli med på å utvikle nye typer spill som både gir mestring og læring, sier utenriksministeren.

Fristen for å levere bidrag til konkurransen er 1. april 2016. Det er satt av 15 millioner kroner til utviklingen av en eller flere applikasjoner. Ett eller to av de beste spillene skal velges ut for internasjonal lansering i slutten av året. Det vil da testes på syriske brukere.