Krigskirkegård tagget ned med ukrainske slagord

Ordfører i Verdal, Pål Sverre Fikse, er kritisk til at krigen i Ukraina går utover minnekirkegården i kommunen.
Foto: verdal.kommune.no
Minnesteinen ved en krigskirkegård i Verdal er tagget ned med ukrainske slagord. Steinen er til minne for sovjetiske krigsfanger som døde på stedet i 1945.

Både steinen og informasjonstavla ved Ørmelen krigskirkegård i Verdal var tagget med ordene «Slava Ukrain» – som betyr «Ære til Ukraina», skriver Trønder-Avisa.

Bakteppet er etter alt å dømme Russlands invasjon av Ukraina og krigen som utspiller seg på ukrainsk jord, skriver avisen. Virksomhetsleder Ingvild Aasen i kulturtjenesten i Verdal kommune sier til avisen at dette bare er trist og misforstått.

– Dette har selvfølgelig ingenting med det som skjer i Ukraina i dag å gjøre, sier Aasen

Ordfører i Verdal, Pål Sverre Fikse, sier til Adresseavisen at de skal ta ansvar for å ordne opp på minnelunden så fort som mulig.

– Jeg kan forstå at det er sterke reaksjoner på det som skjer i Europa nå, men å ta det ut over en minnelund, er veldig trist, sier Fikse.

Han sier at minnelunden, i tillegg til å minnes de døde krigsfangene, også er en påminnelse om krigens brutalitet – og at han derfor mener det blir ekstra ille med hærverket.