Kongsberg-barnehage ansatte politimann

Her på Vibehaugen på Kongsberg har den lokale barnehagen ansatt en eks-politimann for å passe på barna etter at et asylmottak med plass til 1000 personer åpnet i nabotomta.
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Da asylmottaket ble åpnet ved barnehagen, ansatte barnehagen en pensjonert politimann. 

Ifølge Dagbladet ble foreldrene til barn i Vibehaugen barnehage på Raumyr i Kongsberg urolige da de fikk vite at det kunne komme opp mot 1.000 asylsøkere på nabotomta.

Barnehagen ansattet derfor en tidligere politimann til å passe på barna. Stillingen er midlertidig og frem til barnehagen flytter inn i nye lokaler noen hundre meter unna.

Styrker bemanningen midlertidig
Rådmann Wenche Grinderud i Kongsberg kommune bekrefter at det er en pensjonert politimann som har fått jobben, men at det er tilfeldig at han tidligere jobbet i politiet. 

– Det er ikke sikkert vi ville gjort dette om det var 300 asylsøkere, men nå er det snakk om 1000 og da valgte vi å styrke bemanningen midlertidig. I den forbindelse ble det engasjert en medarbeider som både er bestefar til et barn i barnehagen og tidligere politimann, sier Grinderud til Dagbladet.

De har også installert ringeklokker og innført en ny rutine; å låse dørene når det kun er én voksen på jobb sammen med barna.