Asylmottakskomedie vant publikumspris i Gøteborg

 
Foto : Norsk Filminstitutt/nfi.no
Ett døgn etter verdenspremieren på Welcome to Norway! i Gøteborg mottok regissør Rune Denstad Langlo lørdag kveld publikumsprisen Dragon Award til beste nordiske film under festivalen.
0Shares

Fredag ettermiddag hadde Welcome to Norway! verdenspremiere på Gøteborg filmfestival, hvor den deltok i konkurransen med totalt åtte nordiske filmer, skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Regissør og manusforfatter Rune Denstad Langlo, skuespillerne Henriette Steenstrup, Anders Baasmo Christiansen og debutanten Olivier Mukuta (bildet) ankom en fullsatt sal på Draken kino sammen med produsent Sigve Endresen fra Motlys AS.

Etter premieren innrømmet regissøren til Aftenposten at han hadde vært litt nervøs for at politisk korrekte svensker ikke ville ta humoren, men at de stort sett lo på nøyaktig de samme stedene som nordmenn som har deltatt på testvisninger.

– Visningen gikk faktisk mye bedre enn forventet. Komedier vinner sjelden hovedpriser på festivaler. Jeg satset heller på publikumsprisen, mente Langlo.

En aktuell komedie
Primus er en mann med store planer, men det går sjelden slik han ønsker. Når familien og høyfjellshotellet står på spill, får han idéen som skal redde alt: Han starter asylmottak til tross for at han generelt er skeptisk til utlendinger. Men når busslasten med flyktninger ankommer det nedslitte hotellet, starter utfordringene. Femti forfrosne asylsøkere, en entusiastisk afrikaner, utlendingsdirektoratet, en deprimert kone og en tenåringsdatter blir raskt mye å sjonglere.

Welcome to Norway! er Rune Denstad Langlos tredje spillefilm og hans første komedie. Tidligere har Langlo laget den prisbelønte filmen Nord, som hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, også den med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen, og Jag etter vind.

Filmen har norsk premiere 4. mars.