Ny veiviser ved vold og overgrep

Anders Anundsen
Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
En ny nasjonal nettportal som gir informasjon og veiledning om vold i nære relasjoner og voldtekt ble lansert denne uken. Dinutvei.no skal være en veiviser for utsatte, pårørende, utøvere og fagpersoner.
0Shares

Nettportalen gir oversikt over ulike hjelpetilbud både der man bor og i landet for øvrig. Portalen inneholder også informasjon og fagstoff, samt spørsmål og svartjeneste hvor du kan stille spørsmål og få svar anonymt.

– Flere enn vi tror lever i frykt for noen som står dem nær. Det er viktig at voldsutsatte får god og kvalifisert hjelp så raskt som mulig. Dinutvei.no skal gjøre det enklere å finne hjelp og informasjon om vold og overgrep, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen i en pressemelding.

Vanskelig å be om hjelp
Portalen lanseres gjennom en kampanje som består av filmer, radiospot og plakater, utarbeidet i samarbeid med Dinamo. Kampanjen har til hensikt å skape oppmerksomhet rundt tema det er viktig å debattere. Prosjektet er en del av Handlingsplan mot vold i nære relasjoner (2041-2017) Et liv uten vold. 

Foto : Faksimile/dinutvei.no

– Ikke alle vet hva slags hjelp de kan få eller hvor hjelpen finnes. Mange utsatte kan også oppleve det som vanskelig å be om hjelp. Derfor oppretter vi veiviseren Dinutvei.no som et viktig bidrag i dette arbeidet, sier Anundsen.