FINN lanserer tjenester for å hjelpe flyktninger

FINN lanserer FINN Hjerterom, en ny hjelptetjeneste til flyktninger.
Foto: Getty/FINN
– Med FINN Hjerterom håper vi å kunne bidra gjennom markedsplassen vår, sier Eddie Sjølie, administrerende direktør i FINN.
1Shares

FINN Hjerterom består blant annet av en tjeneste på FINN bolig til leie, som skal gjøre det enklere for kommuner og flyktninger å finne private utleieboliger.

– Vi i FINN har et brennende ønske om å bidra og hjelpe i den pågående krisen, og har derfor sett nærmere på hvordan vi kan bistå gjennom bruk av våre tjenester og markedsplasser, forklarer Eddie Sjølie, administrerende direktør i FINN til finn.no.

En dedikert prosjektgruppe i FINN har jobbet med dette de siste ukene, og gjennom en rekke møter med kommuner og veldedige organisasjoner har vi fått kartlagt hva som blir de viktigste behovene til flyktningene.

– Det er i hovedsak kommunene som skal hjelpe flyktninger med å skaffe bosted når de kommer til Norge, og et av de mest presserende behovene er å finne nok boliger. Her er det private utleiemarkedet helt avgjørende, og på FINN eiendom hadde vi allerede på plass en løsning som kunne hjelpe, nemlig Hjerterom – bolig til leie , som ble opprettet i samarbeid med Røde Kors i 2016, da det var flyktningkrise i Syria, sier Jørgen Hellestveit, leder for FINN eiendom til nettstedet.

Oppfordrer til utleie

Når private utleie-annonsører på FINN oppretter en annonse på bolig til leie, kan de velge å markere annonsen sin med at de også er åpne for å leie ut boligen til flyktninger. Ved å gjøre dette, vil annonsen ligge synlig både på FINNs vanlige bolig til leie-tjeneste, men også på Hjerterom bolig til leie-tjenesten.

På Hjerterom-bolig til leie vil alle utleieboliger fra private annonsører som kunne tenke seg å leie ut til flyktninger ligge samlet, slik at det er enkelt for kommuner, eller flyktninger som ønsker å leie selv, å finne dem.

– Vi håper jo selvfølgelig at alle som har en bolig til leie, vil vurdere å gjøre dette for å hjelpe, sier Hellestveit.

Vil gjøre det lettere å donere

FINN har også sett på mulighetene for å kunne hjelpe via sine andre markedsplasser, og på Torget har vi fått på plass en enkel funksjon som skal bidra til å organisere donasjoner av klær og utstyr.

– På Hjerterom Torget ønsker vi å gjøre det enklere for veldedige organisasjoner i Norge som jobber med å bistå flyktninger med å få tak i klær, utstyr og andre ting de trenger, forklarer Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget.