Lanserer ny debattserie om unge

Foto: Arkiv.
Foto: Koubang M Enyam
Ungdomsorganisasjonen VIBRO har som overordnet visjon at all ungdom skal være samfunnsengasjerte, ha tro på seg selv, og innse sitt eget potensial. Nå lanserer de debattserien #VIBROdebatt. 
0Shares

– #VIBROdebatt skal være en arena hvor både ungdommer og voksne får kunnskap, inspirasjon og kan komme med sine meninger, skriver VIBRO i en pressemelding.

Første debatt finner sted torsdag 31. mars på Sentralen i Oslo med tema ungdom, utdanning og entreprenørskap.

– Gjennom #VIBROdebatt ønsker VIBRO å samle relevante aktører for å formidle kunnskap og erfaringer, og åpne for en annerledes diskusjon rundt temaet ungdom, entreprenørskap og utdanning. Samtidig ønsker VIBRO å bevisstgjøre unge når det kommer til entreprenørskap og sette problematikken i et større samfunnsperspektiv, går det videre frem i pressemeldingen.

Kan unge flerkulturelle bli gründere?
I den første debatten vil paneldeltakerne bli utfordret på hvorvidt dagens utdanningsløp stimulerer til at ungdom velger å bli gründere. Spørsmålene som vi tas opp er: Burde man gjøre noe annerledes? Fokuserer man på å utvikle sosiale entreprenører i skolen, som også er bevisste på de sosiale og miljømessige aspektene ved sin næringsvirksomhet? Hvilke utfordringer treffer unge entreprenører med flerkulturell bakgrunn på og hvordan kan man jobbe rundt disse?

Første debatt samler følgende paneldeltakere:

* Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap

* Kristin Welle-Strand, PR- og kommunikasjonssjef i Innovasjon Norge

* Odd Christoffer Hansen, næringslivsleder med lang erfaring fra McKinsey

* Nassima Dzair, gründer av InterBridge

* Shafi Adan, gründer av Zoopit

Under debatten blir det også visning av en ny episode fra VIBROs dokumentarserie Nye Forbilder, som forteller gründer Shafi Adan sin historie.