Terrorsiktede søstre fra Bærum er løslatt fra fengsel i Syria

To Bærumskvinner, som er siktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for IS-deltakelse, er er tilbake i den syriske interneringsleiren Roj.
Foto: Politiets sikkerhetstjeneste
To søstre fra Bærum som ble fengslet i Syria i desember 2021, ble torsdag forrige uke løslatt og er tilbake i den syriske interneringsleiren Roj.
104Shares

Mediedirektør Abdullah Sadun for politiet nordøst i Syria bekrefter til NRK at kvinnene er løslatt fra fengsel.

Bærum-kvinnene, som er siktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge for deltakelse i en terrororganisasjon, har ikke latt seg intervjue av kanalen.

Søstrene ble arrestert i desember i fjor og flyttet fra Roj-leiren til et fengsel ved byen Al Hasakah. De tre barna til kvinnene ble også flyttet til området.

Årsaken var at leirledelsen mente at kvinnene hadde «organisert ekstreme aktiviteter» i leiren.

Flere kvinner arrangerte demonstrasjoner og krevde å få forlate leiren. I en av demonstrasjonene ropte kvinnene slagord som «Gud er stor» og «Den islamske staten kommer», ifølge en skriftlig uttalelse NRK har fått fra selvstyremyndighetene i området, den kurdiskdominerte militsen SDF.

– Kvinner i leiren demonstrerte og ropte slagord og bar svarte flagg. Dagen etter dro våre politistyrker for å snakke med kvinnene som demonstrerte. Vi ville finne ut hva de ønsker. De ønsket å bli løslatt med en gang. Mens vi snakket sammen, angrep de våre styrker og satte flere telt i brann, sier mediedirektør Sadun til NRK.

(©NTB)