Venstre vil ikke busse barn

 
Foto: Claudio Castello
Venstre besluttet på landsmøtet at de ikke vil busse barn fra majoriteten til barnehager der det er stor overvekt av minoritetsspråklige barn. Abid Raja fremmet forslaget.
0Shares

– Det er dyp omsorg for minoriteter som ligger bak. I dag er det mange barn som har gått i barnehage i flere år uten å kunne norsk. Den opplæringen som skjer uorganisert i sandkassa, det er den ordningen vi ønsker å tilrettelegge for, sa Abid Q. Raja (bildet) som argumenterte for forslaget på landsmøtet, til Dagbladet.

Raja begrunner forslaget med at i barnehager der det er et flertall av minoritetsspråklige barn, lærer ikke barn norsk godt nok. Forslaget ble stemt ned på landsmøtet.

Fra Holmenkollen til Groruddalen
Det var flere Venstre-profiler som var kritiske til forslaget, blant annet Odd Einar Dørum.

– Vi flytter ikke på unger, vi flytter på voksne. Vi kan ikke vedta ordninger som er uklare, det vil vi få i fleisen politisk, sa Dørum.

Jan Terje Bekken fra Oslo mente at bussing vil få store konsekvenser.

– I Oslo vil det bety bussing fra Holmenkollen til Groruddalen.

Andre tiltak
Abid Raja kommer til å forstette med å jobbe for å forbedre norsktilbudet til barnehagebarn.

– De som går i barnehagen, lærer norsk. Det er de som ikke går i barnehagen, som ikke lærer norsk. Dette forslaget drar oss i en retning vi ikke ønsker. Vi må konsentrere oss om kvaliteten i barnehagen, sa Raja.