Får refs etter dukkert i Middelhavet

Sylvi Listhaug
Foto: Torbjørn Tandberg
Bildene av innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i overlevingsdrakt i Middelhavet skaper reaksjoner på sosiale medier, skriver ABCNyheter.

«Hva med å åpne vinduet for å virkelig kjenne på hvordan det er å være uteligger?», skriver SV-representant Karin Andersen på Twitter.

«I dag skal jeg sitte på en stol i fem minutter for å virkelig kjenne hvordan de lamme har det», tvitrer advokat Brynjar Meling.

Aftenposten viser også til dem som tar Listhaug i forsvar, blant andre mediekritikeren George Gooding:

«Skulle hun druknet for å få erfare hvordan det er å være flyktning?», spør han sarkastisk i sin kommentarartikkel.

Listhaug på besøk på redningsskøyta Peter Henry von Koss, før hun iførte seg den heldekkende drakten, kastet seg ut i vannet og skapte oppstyr på sosiale medier.
Foto : Redningsselskapet

Handler om perspektivet
Selv sier Listhaug at det var mannskapet på redningsskøyten som spurte om hun ville se hvordan de jobber og bli reddet opp av sjøen.

– Du kan ikke sette deg inn i situasjonen som flyktningene er i, men man kan se det fra det perspektivet, hvordan det er å ligge i vannet på den måten. De har jo ikke overlevingsdrakt, så det vil ikke være sammenlignbart. Men jeg fikk se hvordan personalet her jobber, sa Listhaug til NTB, som var til stede da hun ble “reddet” av mannskapet på Peter Henry von Koss. 

Utfordret til å hoppe
Rikke Lind, Redningsselskapets generalsekretær, tar også Sylvi Listhaug i forsvar og sier at det var mannskapet på redningsskøyta som utfordret henne til å hoppe i havet:

– Det er helt vanlig at vi utfordrer politikere til å bli kastet på sjøen. Det å bli plukket opp i en mann-over-bord øvelse er noe vi øver på langs hele kysten, hele tiden. Politikere fra alle partier, inkludert Erna Solberg, har gjort det, sier Lind til VGNett.

– Vi utfordret Listhaug til å delta i øvelsen, og synes det er sporty gjort av en statsråd å lære hvordan vi jobber med livredning. legger generalsekretæren til.