Islam Net inviterte ny kontroversiell predikant

Siraj Wahhaj er medlem i Nation of Islam.
Foto: skjermdump fra YouTube
Islam Net inviterte den amerikanske imamen Siraj Wahhaj til en konferanse i påsken.
0Shares

– Med sin bakgrunn har han helt opplagt ekstreme synspunkter. Men det trenger ikke bety at han maner til vold. Min erfaring tilsier at Islam Nets foredragsholderne ikke drar tilhørerne i voldelig, ekstremistisk retning. De er tydelige på at de ikke oppfordrer til for eksempel å reise til Syria, sier ekstremismeforsker Lars Gule til Aftenposten.

Wahhaj har vært på overvåkningslisten til amerikanske myndigheter. Aftenposten oppgir også at Wahhaj er en av de ikke-tiltalte medsammensvorne i forbindelse med bombingen av World Trade Center i 1993.

Ifølge Wikipedia har Wahaj uttalt at sharia er “bedre enn demokrati”. Han har også gitt sin støtte til dødsstraff for utroskap og avkutting av hender for tyveri, ifølge nettleksikonet. 

Rollemodell
Siraj Wahhaj startet i Nation of Islam, er en afroamerikansk, islamsk gruppe som står for svart nasjonalisme. Ledelsen i Nation of Islam har blitt kritisert for å forkynne ekstremisme og antisemittisme. Nation of Islam ble opprettet i forbindelse med den svarte borgerrettighetsbevegelsen i USA. I 2013 saksøkte moskeen Wahhaj hører til, At-Taqwa, staten New York for ulovlig overvåkning.

Islam Net-leder, Fahad Qureshi, er uenig i framstillingen av Wahhaj og mener at han er en perfekt rollemodell.

– Hvis det er sant at han tidligere har hatt ekstremistisk tankegods og nå har forlatt det og fordømmer terror, er han en perfekt rollemodell for ungdommer som er i en radikaliseringsprosess. Det å snakke med en slik imam kan få mange ungdommer vekk fra onde tanker, skriver Qureshi i en mail til Aftenposten.