– Nordmenn også ansvarlige for radikalisering

Mislykkes: Walid al-Kubaisis film om islamisme overbeviser ikke, mener vår anmelder.
Forfatter Walid al-Kubaisi mener at det ikke bare er muslimene som har skylden for radikalisering.
0Shares

– Den nye generasjonen muslimer ble også oppdratt av nordmenn: På skolen, via innvandringspolitikken, via medienes debatt, skriver al-Kubaisi i en kronikk i Aftenposten.

Han mener at radikalisering er et resultat av avgjørelser fra samfunnet som en helhet, ikke bare muslimene. Noe gikk feil i løpet av 30 år med innvandring.

– Etter 30-40 år med innvandring til Norge, og med skriket om det flerkulturelle samfunn, etter en langvarig debatt om integrering, etter tusenvis av artikler om toleranse og Fridtjof Nansens ånd, ender Norge med en tredje innvandrergenerasjon som krever barnehijab, som er medlemmer av Profetens Ummah, Islam Net og IS-krigere, i tillegg til en utvikling som peker mot en skremmende økt radikalisering blant vår muslimske ungdom.

Flerkuluturelt eksperiment
Al-Kubaisi mener at tanken om et flerkulturelt Norge har forsvunnet, og at muslimene får skylden for mye av det som har gått feil i integreringsarbeidet. 

– I Norge snakker ingen lenger om det flerkulturelle Norge. Nordmenn laget det flerkulturelle samfunnet, og dette forvandlet oss muslimer til prøvekaniner og landets fremtid til et eksperiment. Likevel virker det som om muslimene selv får skylden for denne politikken i dag.

– Vi merker derfor at mange er blitt skeptiske til den muslimske minoriteten. Det er ikke snakk om en høyreekstremistisk elite, men folk flest som er blitt skeptiske når det gjelder islam og fremtiden.