Godtar hets på sin Facebook-side

Foto: Arkiv.
Foto: Flickr
«Ufyselig muslim.» « Araber-drittsekk.» «Jævla bananklatrer.» «Satans innvandrer-guru.» Dette er karakteristikker Per Sandberg tillater om AUF-lederen på egen Facebook-side.
0Shares

Mani Hussaini, leder i AUF.
Foto : Wikimedia Commons
Under et innlegg Sandberg la ut 1. mai er det over 600 innlegg – og i de fleste av dem får AUF-leder Mani Hussaini gjennomgå på ulikt vis. Det skriver Aftenposten.

Innlegget til Sandberg handler om AUF-lederens karakteristikk av Sylvi Listhaug. 

Her er noen flere av bemerkningene om Husseini som Frp-nestlederen ifølge Aftenposten lot bli stående minst til og med torsdag kveld.

  • «Få dritten ut av landet!!!»
  • «Bare å få sendt den lobotomerte AP- katten ut av landet…»
  • «Den dummeste av alle svartinger.»

Sandberg: – Tar til tider ut det verste
Aftenposten har bedt Sandberg om en kommentar om hvorfor han tillater så mye hets mot Hussaini.

Sandberg kommer med følgende svar i en SMS til avisen: «Min FB-side er åpen og offentlig. Jeg har oppfordret til saklig debatt, jeg «tillater» ikke dritt/hets, men det er «troll» i alle sosiale medier. Og jeg mener fortsatt at «trollene» bør komme ut i lyset.»

Han legger til at det ikke er noen «skjulte personer som ytrer seg» og at journalister dermed kan utfordre dem som hetser.

– Det er nok den mest forebyggende tiltaket vi kan bruke, påpeker Sandberg som avslutter med å opplyse om at han sjelden redigerer i kommentarfeltet, «men tar til tider ut de verste.»