Fikk 30 dagers fengsel for rasistisk hets

Bak lås og slå: 34-åringen som utsatte tv-profilen Haddy N`jie for grovt rasistisk hets må nå sone en betinget dom på 30 dagers fengsel (Foto: Illustrasjon).
Foto: Tiffany Terry
En 34-årig mann ble fredag dømt til 30 dagers betinget fengsel for å ha kommet med grov hets mot tv-personligheten Haddy N'jie.
0Shares

Ifølge NRK hadde aktor i saken lagt ned en påstand om 30 dagers samfunnstraff i sin prosedyre under hovedforhandlingene i Oslo Tingret. 34-åringens forsvarer Joar Berg Henjum mente i sin prosedyre at det var riktigere med en kortere betinget dom i denne saken.

I retten erkjente 34 åringen straffeskyld for å ha framsatt hatefulle ytringer, og han ga uttrykk for at han forsto at uttrykkene han hadde brukt, ikke var beskyttet av ytringsfriheten.

– Jeg la ut meldingen. Det var meningen å sende den til henne personlig, ikke legge den ut offentlig. Jeg følte jeg måtte sende meldingen, sa 34-åringen i retten.

Grov hets
34-åringen skal i de grove meldingene ha kalt N`jie for “frekke motbydelige halvape” og “jævla n&gger”.

– Uttrykkene i tiltaltes melding er ikke av en art som fortjener vern av Grunnlovens § 100 om vern av ytringsfriheten, men er utelukkende en grov nedvurdering og hån av andres menneskeverd, kom det frem i fedagens dom.

– Representant for et lite mindretall
I en tekstmelding til VG skriver N`jie at hun ikke har noe mer å tilføye utover det hun skrev på sin offentlige Facebook-side onsdag kveld hvor hun postet sine tanker om prosessen. Her skrev N`jie blant annet:

– For meg har denne prosessen vært preget av gode ord, støtte og oppfølging. Det til tross for at jeg aldri har tatt meg nær av (NNs) ord, for øvrig den første hatmeldingen jeg har fått skrevet på veggen min noensinne. Han representerer et veldig lite mindretall. I dag nøyer jeg meg med å håpe han får bukt med hatet sitt. Selv er jeg takknemlig for å ha så mye kjærlighet.